15 Temmuz 2012 Pazar

İBB Ramazan ayı etkinlikleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayına özel olarak hazırladığı zengin bir programla İstanbul halkına dolu dolu bir Ramazan yaşatacak.

20 Temmuz-18 Ağustos tarihleri arasında Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan “Ramazan İstanbul Etkinlikleri”, Ramazan akşamlarını İstanbul halkı için unutulmaz hatıralara dönüştürecek.

Geleneksel hâle gelen ve Kadir Gecesi’ne kadar her akşam devam edecek olan Beyazıt Ramazan Sohbetleri, birbirinden değerli 26 yazarı ağırlayacak.

Günde 20 bin kişiye iftar

İBB, bu yıl da Ramazan ayında İstanbul halkını İftar sofralarında buluşturacak.

Her yıl 20 bin kişiye verilen hizmet, bu Ramazan ayında da İstanbul’un farklı meydanlarında kurulan iftar sofralarında devam edecek. İBB, sokaklarda kuracağı iftar sofralarıyla, bölge halkının birbirleriyle dayanışmasını ve beraberliklerini arttırmayı, örf ve adetlerimizi canlı tutmayı; ihtiyaç sahibi aileleri ve gönüllüleri sokak sofralarında bir araya getirerek unutulmaz Ramazan hatıraları bırakmayı amaçlıyor.

İftar programı kapsamında İstanbul’un farklı semtlerinde kurulacak olan iftar sofralarında iftariyelik (hurma, bal, zeytin), et kavurma, pirinç pilavı, ayran ve tatlı ikramı yapılacak.

Organizasyonun bütün ihtiyaçları, İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Lojistik Destek Merkezi tarafından karşılanacak.

Geleneksel gösteri sanatları şiir dinletileri ve konserler

20 Temmuz-18 Ağustos tarihleri arasında Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan “Ramazan İstanbul Etkinlikleri”, müzik, eğlence, şiir ve konserlerle İstanbul halkıyla buluşuyor.

Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı, 30 gün boyunca iftar öncesi, iftar sonrası ve teravih sonrası Türk Tasavvuf Müziği’nden Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği dinletilerine, sema gösterilerinden mehteran konserlerine, geleneksel gösteri sanatlarından çocuk eğlencelerine kadar çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Ahmet Özhan, Orhan Hakalmaz, Zekai Tunca ve Özdemir Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu sanatçıların konserlerinin yanı sıra şiir dinletileri de Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı’nda İstanbul halkına sunulacak.

İBB, çocukları unutmadı

İBB, Ramazan İstanbul Etkinlikleri çerçevesinde Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı’nda çocuklar için de çok renkli ve çok eğlenceli programlar hazırladı. Çocuklar, animatör sunucunun eğlenceli sunumuyla Ramazan’a özel yarışmalara katılabilecekler, çocuk şarkıları dinleyebilecekler ve neşe dolu saatler geçirecekler.

Geleneksel gösteri sanatlarından Ortaoyunu, Meddah, Karagöz-Hacivat ve kukla gösterileri ile farklı bir heyecanı yaşayacak olan çocuklar, sihirbaz gösterilerini meraklı gözlerle izleyecek, palyaço gösterilerinde kahkahalara boğulacaklar.

Ramazan’a özel olarak hazırlanan etkinlikler, Ramazan boyunca her gün Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı’nda çocuklarla buluşacak.

Asırlık Tatlar ve Sanatlar Fuarı

Açılışı geçen yıl İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından yapılan, İstanbul’a bambaşka bir zenginlik ve estetik kazandıran Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı da bütün heyecanıyla Ramazan’a hazırlanıyor. Ramazan’a özel bu çarşı, pek çok standıyla daha şimdiden ziyaretçilerini karşılamaya başladı bile.

Sultanahmet Meydanı, Ramazan ayı boyunca, İstanbul’la özdeşleşen firmaların ürünlerini halkın beğenisine sunacakları ve unutulmaya yüz tutmuş eski mesleklerin tanıtımının yapılacağı fuara ev sahipliği yapacak.

Fuarı ziyarete gelen İstanbullular; Karaköy Güllüoğlu, Mado, Sütiş, Koska Helvacısı, Hacı Bekir Lokumları, Malatya Pazarı, Hamidiye Su, Kanlıca Yoğurdu gibi İstanbul kültürüyle özdeşleşmiş tatların tarihi ve üretimi hakkında bilgi sahibi olacaklar.

Fuarda cam, ebru, çini, tezhip sanatı, halı dokuma, sedef işi, porselen gibi geçmişi çok eskilere dayanan mesleklere ait stantlar da yer alacak. Ziyaretçiler, söz konusu sanatların nasıl icra edildiğini maharetli elleri izleyerek görme imkânına sahip olacaklar.

31. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı
20 Temmuz - 18 Ağustos / Beyazıt Meydanı


Türkiye Diyanet Vakfı ile İBB Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen ve geleneksel hâle gelen 31. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, bu yıl da Beyazıt Meydanı’nda ziyaretçileriyle buluşuyor.

28 yıl boyunca İstanbul Sultanahmet Camisi’nin avlusunda düzenlenen fuar, İstanbul 2010 Kültür Başkenti Projesi Yürütme Kurulu ile İBB Kültür A.Ş. tarafından iki yıl önce Beyazıt Meydanı’nda düzenlenmeye başlanmıştı. Her yıl büyük bir ilgiyle karşılanan fuara gelen ziyaretçiler, dünyaca ünlü yazarların kitaplarını büyük indirimlerle uygun fiyatlara sahip olma imkânı buluyorlar.

Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın uluslar arası çapta düzenlenmesine yönelik ilk adım bu yıl atıldı. Fuara ilk defa yurt dışından bazı yayıncılar da davet edildi. Fuarda 150 yayınevinin her okuyucu profiline hitap eden kitaplarını bulmak mümkün olacak.

Beyazıt Ramazan Sohbetleri
20 Temmuz - 14 Ağustos 2012


Ramazan’ın ilk günü başlayacak olan Beyazıt Ramazan Sohbetleri, Kadir Gecesi’ne kadar birbirinden değerli 26 yazarın katılımı ile yapılacak. Türkiye Diyanet Vakfı ve ESKADER işbirliği ile gerçekleştirilen ve geçen yıl büyük ilgi gören etkinlik, bu yıl da Kitap Ve Kültür Fuarı’nın vazgeçilmez bir parçası olacak.

Her gün 18.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan Beyazıt Ramazan Sohbetleri’nin programı şöyle:

20 Temmuz Cuma: Can Alpgüvenç

21 Temmuz Cumartesi: Dursun Gürlek

22 Temmuz Pazar: Bestami Yazgan

23 Temmuz Pazartesi: Üstün İnanç

24 Temmuz Salı: Nevzat Bayhan

25 Temmuz Çarşamba: Prof. Dr. Nazif Gürdoğan

26 Temmuz Perşembe: Mehmet Cemal Çiftçigüzeli

27 Temmuz Cuma: Ali Hakkoymaz

28 Temmuz Cumartesi: Beşir Ayvazoğlu

29 Temmuz Pazar: Yavuz Bahadıroğlu

30 Temmuz Pazartesi: Ümit Şimşek

31 Temmuz Salı: Yusuf Dursun

01 Ağustos Çarşamba: Yıldız Ramazanoğlu

02 Ağustos Perşembe: Mustafa Armağan

03 Ağustos Cuma: Sadık Yalsızuçanlar

04 Ağustos Cumartesi: Prof. Dr. Mehmet Zeki Kuşoğlu

05 Ağustos Pazar: İsmail Bilgin

06 Ağustos Pazartesi: Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar

07 Ağustos Salı: Recep Arslan

08 Ağustos Çarşamba: Ali Erkan Kavaklı

09 Ağustos Perşembe: Dr. Mehmed Niyazi Özdemir

10 Ağustos Cuma: Sibel Eraslan

11 Ağustos Cumartesi: Prof. Dr. Ahmet Turan Alkan

12 Ağustos Pazar: Vehbi Vakkasoğlu

13 Ağustos Pazartesi: Doç. Dr. Rahmi Yaran

14 Ağustos Salı: Mehmet Nuri Yardım

İftarlar İBB Sosyal Tesisler’de bir başka güzel

İstanbul’un eşsiz manzarası eşliğinde nezih, ferah ve sıcak bir aile ortamında hizmet veren Sosyal Tesisler, Ramazan ayına özel iftar menüleriyle misafirlerini ağırlamayı bekliyor. İstanbullulara daha hesaplı fiyatlarla hizmet etmeyi ilke edinen Sosyal Tesisler’de Ramazan ayı boyunca iftar sofralarını renklendiren geleneksel tatlar sunuluyor.

Avrupa ve Anadolu yakasının en güzel 15 farklı noktasında hizmet sunan Sosyal Tesisler’de, Ramazan ayına özel menü seçenekleriyle iftar sofraları şenleniyor. Her gün değişen menü seçeneklerinde Osmanlı-Türk mutfağının geleneksel lezzetleri konuklara özel hazırlanıyor.

Set menü olarak kişi başı fiyatı geçen sene olduğu gibi 30 TL’den sunulan iftar yemeği seçeneklerinde zengin iftariye tabağı, çorba, ara sıcak, kırmızı et yemeği, salata, tatlı ve içecek bulunuyor. Ramazan ayı boyunca Sosyal Tesisler ekibi tarafından özenle hazırlanan iftar sofraları, birinci sınıf servis ve hizmet kalitesiyle Türk mutfağının en seçkin lezzetlerini uygun fiyatlarla sunuyor.

İBB Sosyal Tesisleri

Florya Sosyal Tesisleri

1453 Topkapı Sosyal Tesisi

Arnavutköy Sosyal Tesisi

Avcılar Sosyal Tesisi

Beykoz Koru Sosyal Tesisi

Beykoz Sosyal Tesisi

Çamlıca Sosyal Tesisleri

Fethipaşa Sosyal Tesisleri

Gözdağı Sosyal Tesisi

Haliç Sosyal Tesisi

İstinye Sosyal Tesisi

Dragos Sosyal Tesisi

Kasımpaşa Sosyal Tesisi

K.çekmece Sosyal Tesisi

Zeytinburnu Sosyal Tesisi

444 1 034

http://tesislerimiz.ibb.gov.tr

Gruplar için lezzetli bir iftar yemeği…

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sosyal Tesisler, grup iftarlarında tercih edilen yerlerin başında geliyor. Sosyal Tesisler, gruplara özel Ramazan sofralarının hazırlığını yine tecrübeli ekiplerle yapıyor.

Sosyal Tesisler, bulunduğu konum itibariyle şehir manzarasını izleyerek deniz havası alabileceğiniz seçkin yerlerden.

Sosyal Tesisler’in Ramazan sofralarına konuk olmak isteyen aileler için çocuk oyun alanları da ayrıca mevcut. Açık ve kapalı alan alternatifleriyle iftar organizasyonlarının vazgeçilmez adresi olan tesislerde otopark hizmeti de veriliyor.

İftar sofraları, Ramazan ayı boyunca Sosyal Tesisler’de misafirlerini bekliyor.

0 yorum: