17 Temmuz 2012 Salı

“İstanbul’un 100 Camisi” kitabı
Ramazan’da size rehberlik edecek

İstanbul silûetinin mühürleri İstanbul camileri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Yayınları’ndan çıkan “İstanbul’un 100 Camisi” kitabı, manevî bir iklime girdiğimiz Ramazan ayında daha da önem kazanan camilerimiz için size rehberlik edecek.

İstanbul camileri konusunda yaptığı özel araştırmalarla dikkat çeken sanat tarihçisi Berica Nevin Berberoğlu tarafından hazırlanan “İstanbul’un 100 Camisi” kitabında, mimarî zarafetleriyle İstanbul silûetine mührünü vuran 100 önemli cami, en önemli özellikleriyle tanıtılıyor.

“İstanbul’un 100 Camisi”nde, İmparatorluk döneminde İstanbul’un her semtinin merkezine inşa edilen, dış estetiği kadar içindeki işlemeleri, halıları ve dayanıklılıkları ile şehrin sembolü hâline gelen camilerin estetik ve teknik özellikleri anlatılıyor.

Kitapta, camilerin sadece bir ibadethaneden ibaret olmadığı, aynı zamanda eğitim, kültür ve sağlık konularında da halkın temel ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde inşa edildiği vurgulanarak külliye sistemine dikkat çekiliyor.

Kent kültürünün oluşmasında ve sosyal hayatın şekillenmesinde birincil rol üstlenen bu sistem, ayrı bir başlık hâlinde değerlendiriliyor.

0 yorum: