23 Nisan 2013 Salı

Çocuklar 23 Nisan’ı Miniatürk’te kutladı

...
Miniatürk’ün Doğa Koleji ile birlikte hazırladığı 23 Nisan Çocuk Festivali, bu yıl da çocuklara eğlenceli saatler yaşatan birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Miniatürk gösteri alanında 11:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirilen festivalde; geleneksel çocuk oyunları, bilim şenliği, ‘dahiler doğada’ etkinliği, sanat atölyeleri, kids Athletics ve çeşitli müsabakalar başlıkları altında birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirildi.

Şenliğin ‘geleneksel çocuk oyunları’ bölümünde oynanan çuvalla koşu yarışı, halat çekme ve kara-deniz oyunu, çocuklardan büyük ilgi gördü.

Çocuklar, ayrıca hulahop, topaç boyama, misket, ‘yağ satarım, bal satarım’ oyunlarını oynayarak, palyaço gösterisini izleyerek, şişme futbol sahasında futbol maçı yaparak ve yüzlerini boyatarak neşe dolu dakikalar geçirdiler.

Miniatürk 23 Nisan Çocuk Festivali’ne konuk olarak katılan yabancı ülke çocuklarının halk oyunları gösterileri ile Doğa Koleji öğrencilerinin jimnastik gösterileri de çocuklar tarafından ilgiyle izlendi.

Festivalde çocuklara sosisli sandviç ve meyve suyu ikram edildi.

23 Nisan Çocuk Festivali’ne katılan çocuklar, festival etkinliklerinin yanı sıra; Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş toplam 122 adet mimarî eserin 1/25 ölçekli maketlerini inceleyerek Türkiye’nin zenginliklerini öğrendiler.

Minyatür trenle Miniatürk turu attılar. Zengin oyun gruplarıyla dolu çocuk parkında ve Mini Land’da doyasıya eğlendiler. Masal Ağacı’ndan masal dinlediler. Flyride helikopter turu simülasyonu ile havadan İstanbul ve Türkiye gezintisine çıktılar, uzaktan kumandalı teknelerle yarışlar yaptılar.

0 yorum: