31 Aralık 2015 Perşembe

Miniatürk, yılbaşı tatilinde de ziyarete açık olacak

Miniatürk, kar altında bir başka güzel
Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş tarihi mimarî eserlerin ve yapıların 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı Miniatürk, İstanbul’a yağan kardan nasibini aldı. Kar altında kalan maketler, görenleri hayran bırakıyor.

Yılbaşı tatilinde de açık

Miniatürk, yılbaşı dolayısıyla resmî tatil ilân edilen 1 Ocak Cuma günü de 09:00-18:00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Ayasofya’dan Selimiye’ye, Rumeli Hisarı’ndan Galata Kulesi’ne, Safranbolu Evleri’nden Sümela Manastırı’na, Kubbet-üs Sahra’dan Nemrut Dağı Kalıntıları’na kadar üç bin yıllık kültür ve medeniyetin izlerini bir araya getiren Miniatürk, bugünlerde beyaza bürünmüş güzelliğiyle de görenleri kendine hayran bırakıyor.

Miniatürk’te, beyaza bürünen Rumeli Hisarı, Mardin Taş Evler ve oluşan sarkıtlarla buzdan bir mimarîye dönüşen Safranbolu Evleri, muhteşem görüntülerini ziyaretçileriyle paylaşıyor.

3 Bin Yıllık Tarihin Vitrini

Anadolu ve çevresinde hüküm sürmüş, izler bırakmış her medeniyetin, mimarî eserleriyle temsil edildiği Miniatürk, Antik Çağ’dan Bizans’a, Selçuklu’dan Osmanlı’ya kadar 3 bin yıllık tarihî kültür varlıklarının maketleriyle, Haliç’in kıyısında ziyaretçilerini ağırlıyor.

Toplam 60 bin metrekare alan üzerine kurulan Miniatürk’te, 15 bin metrekarelik maket alanında 128 mimarî eser yer alıyor.

0 yorum: