14 Aralık 2012 Cuma

Dr. Fazıl Gazenferoğlu:
Türk Dünyasının bir ağabeye ihtiyacı var

...
Ebulfez Elçibey’in danışmanlığını yapmış olan Azerbaycan’ın Büyük Kuruluş Partisi Başkanı, Azerbaycanlı Milletvekili Dr. Fazıl Gazenferoğlu, Azerbaycan’da sık sık dile getirilen “Bizim ağabeye ihtiyacımız yok” söylemine tepki göstererek, önden gidip geridekileri de ileri taşıyacak bir ağabey olmadan Türk birliğinin sağlanamayacağını ifade etti. Gazenferoğlu, “Bu gün ağabeyliğe gerçekten büyük bir ihtiyaç var” dedi.

Burçak Evren: Sinema, izlendiği kadar okunmuyor

...
Türkiye’de sinema dergiciliğinin sorunları, düzenlenen bir panelde tartışıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından Atatürk Kitaplığı’nda gerçekleştirilen ve başkanlığını Abdülhamit Güler’in yaptığı panele konuşmacı olarak Sinema Yazarı Burçak Evren, Film Arası Dergisi’nden Suat Köçer, Altyazı dergisinden Fırat Yücel, Modern Zamanlar dergisinden Ege Görgün katıldı.

Konuşmacılar, Türkiye’de sinema dergilerinin okur bulmakta ciddi zorluklar yaşadıklarını ve ekonomik sıkıntılar çektiklerini dile getirdiler. Sinema Yazarı Burçak Evren, “Biz, sinema dergiciliğinde her kulvarı denedik. Tutmuyor; çünkü sinema, izlendiği kadar okunan bir olgu değil. 73 tane iletişim fakültesi, 35 tane güzel sanatlar, binlerce sinemasever… Almıyorlar! Hangi sanat dergisi sattı Türkiye’de? Bırakın sinema dergisini, kültür sanat dergisi satmadı” diye konuştu.

Taksim’de yüz yıl öncesinden haber var

...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü’ne bağlı Atatürk Kitaplığı tarafından Taksim’deki tarihî maksem’de hizmet veren Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde açılan “Yüz Yıl Önce; Havadis” başlıklı serginin kendisi kadar tanıtımı da İstanbullulara nostaljik saatler yaşattı.

Prof. Dr. İnci Enginün: Hamid, dil konusunda
ne yapacağını bilemeyen bir adamdır

Abdülhak Hamid Tarhan’ın külliyatını yayınlamış olan Prof. Dr. İnci Enginün, onun eserlerindeki dil konusunda, Hamid’in şiir dilini bulmaya çalıştığını “fakat tiyatroda düpedüz münasebetsizlik ettiğini” söyledi. Enginün, “Hamid, Türkçe’yi işitmedi; yıllar yılı yurt dışındaydı. Tanpınar, onu çok haklı olarak belirtmiştir. Uzun yıllar Türkiye dışında yaşayan yazarlar, meselâ Mehmet Baydur’un diline bakın, onda da aynı şeyi bulacaksınız” dedi. Hamid’de dilde tekâmül fikri olmadığını ifade eden Enginün, onun uğraşıp değiştirmekten çok denemeler yaptığını söyledi. Enginün, “ ‘Üslûbum yok esâlibim var’ derken de onu kast ediyor. Üslûbu olan adam, onu geliştirir. Esâlibi olan, biri uymazsa öbürünü alır. Bu bakımdan Hamid’in mizacı ile dili arasında müthiş bir uyum var; ama Hamid, aslında dil konusunda ne yapacağını bilemeyen bir adamdır” diye konuştu.

Hayatı ve Şiirleriyle Ahmet Muhip Dıranas’ın Dünyası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü, Şair, Yazar Ahmet Muhip Dıranas’ın edebî şahsiyetinin ve eserlerinin ele alınacağı bir program düzenliyor.

“Hayatı ve Şiirleriyle Ahmet Muhip Dıranas’ın Dünyası” başlığını taşıyan program, 15 Aralık Cumartesi günü Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

Oturum Başkanlığını Recep Arslan’ın yapacağı panele konuşmacı olarak Prof. Dr Durali Yılmaz, Ahmet Özdemir ve Ayhan İnal katılacak.

Programın sunuculuğunu yapacak olan Harun Yöndem, Dıranas’ın şiirlerinden örnekler seslendirecek.

Ahmet Mithat Efendi Sempozyumu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü, Tanzimat Dönemi’nin popüler roman, hikâye ve tiyatro yazarı Ahmet Mithat Efendi’ye dair sempozyum düzenliyor.

“Ahmet Mithat Efendi Sempozyumu”, 22 Aralık Cumartesi günü Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde Saat: 10.30’da başlayacak.

11.00-13.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan birinci oturuma Yazar Mustafa Miyasoğlu başkanlık edecek. Bu oturumda tebliğ sunacak isimler şöyle:

Yard. Doç. Dr. Sakin Öner / Halkçı Edebiyatın Öncüsü Efendi Baba
Prof. Dr. Yaşar Şenler / Ahmet Midhat Efendi’nin Mukaddimeleri
Doç. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu / Hâce-i Evvel’den Üst-Kurmaca Ustasına
M. Sabri Koz / Ahmet Midhat Efendi’nin Yayımlanmış Kitapları

Sempozyumun ikinci oturumu ise 14.30-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Oturum Başkanlığını Dr. Necmettin Turinay’ın yapacağı oturumda şu isimler tebliğ sunacaklar:

Prof. Dr. Turan Karataş / Üss-i İnkılap Çevresinde…
A. Vahap Akbaş / Ahmet Midhat Efendi’nin Tiyatro Eserleri
Prof. Dr. Ramazan Kaplan / Bahtiyarlık ve A. M. Efendi’de Köy Meselesi
Prof. Dr. Mustafa Argunşah / Ahmet Midhat Efendi’nin Dil Anlayışı ve Üslubu

Müzenin Şifresi: Fatih’in saklı portresi

Her ziyaretçinin kubbesini gördüğünde belli bir süre şaşkınlık yaşadığı, fethin gerçekleştiği sırada yaşananlara tanık olduğunda duygulandığı Panorama 1453 Tarih Müzesi, açıldığı 2009 yılından bu yana 3 milyonu aşkın kişi tarafından ziyaret edildi.

2350 m2 alana 10.000’e yakın insan figürünün resmedildiği müzede bir tasvir var ki görebilenleri hayrete düşürüyor.

Müzeyi projelendiren ekip tarafından müzenin şifresi olması amacıyla hazırlanan tasvir, sadece dikkatle bakanların görebildikleri bulutların arasına saklı fatih portresi. Şifre niteliğindeki portre hazırlanırken dönemin ressamı Gentile Bellini’nin gerçekçi bir dayanak olan tablosundan yola çıkılmış. Venedik’te yaşayan İtalyan ressam Belli’nin ölümünden bir yıl önce yaptığı tablo, padişahın yaşlılık zamanını resmediyor.

17 Temmuz 2012 Salı

“İstanbul’un 100 Camisi” kitabı
Ramazan’da size rehberlik edecek

İstanbul silûetinin mühürleri İstanbul camileri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Yayınları’ndan çıkan “İstanbul’un 100 Camisi” kitabı, manevî bir iklime girdiğimiz Ramazan ayında daha da önem kazanan camilerimiz için size rehberlik edecek.

İstanbul camileri konusunda yaptığı özel araştırmalarla dikkat çeken sanat tarihçisi Berica Nevin Berberoğlu tarafından hazırlanan “İstanbul’un 100 Camisi” kitabında, mimarî zarafetleriyle İstanbul silûetine mührünü vuran 100 önemli cami, en önemli özellikleriyle tanıtılıyor.

“İstanbul’un 100 Camisi”nde, İmparatorluk döneminde İstanbul’un her semtinin merkezine inşa edilen, dış estetiği kadar içindeki işlemeleri, halıları ve dayanıklılıkları ile şehrin sembolü hâline gelen camilerin estetik ve teknik özellikleri anlatılıyor.

Kitapta, camilerin sadece bir ibadethaneden ibaret olmadığı, aynı zamanda eğitim, kültür ve sağlık konularında da halkın temel ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde inşa edildiği vurgulanarak külliye sistemine dikkat çekiliyor.

Kent kültürünün oluşmasında ve sosyal hayatın şekillenmesinde birincil rol üstlenen bu sistem, ayrı bir başlık hâlinde değerlendiriliyor.

İstanbul Kitapçısı online satışa başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’ye bağlı olarak faaliyet gösteren ve Kültür A.Ş. Yayınları’nı kitap okurlarıyla buluşturan İstanbul Kitapçısı, www.istanbulkitapcisi.com adresindeki web sitesinden online kitap satışına başladı.

Kitapseverler artık Kültür A.Ş.’nin satışta bulunan bütün yayınlarını www.istanbulkitapcisi.com’da toplu olarak görebilecek, kitapların içeriği hakkında bilgi sahibi olabilecek ve sahip olmak istedikleri kitapları kredi kartıyla ve havale ile satın alabilecekler.

16 Temmuz 2012 Pazartesi

Taksim’de Graffiti rüzgârı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin Kültür A.Ş. ile birlikte Taksim Gezi Parkı’nda gerçekleştirdiği Graffiti Festivali, meydanı dolduran gençlere coşku dolu saatler yaşattı.

Dünyaca ünlü graffiti sanatçılarının yanı sıra 38 Türk graffiti sanatçısı, kendilerine tahsis edilen panolara sprey boyalarla birbirinden güzel resimler çizerken, DJ’ler de performanslarını sergilediler.

Gün boyu kaykay, paten, basketbol ve Break Dance gösterilerinin sunulduğu festivalde, Rap müziğinin en önemli isimlerinden birisi olarak anılan Pit10 ile artık uluslar arası bir şöhrete sahip olan Türkiye’nin Rap yıldızı Ceza, Taksim Gezi Parkı'nı dolduran gençlere coşku dolu konserler verdiler.

15 Temmuz 2012 Pazar

İBB Ramazan ayı etkinlikleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayına özel olarak hazırladığı zengin bir programla İstanbul halkına dolu dolu bir Ramazan yaşatacak.

20 Temmuz-18 Ağustos tarihleri arasında Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan “Ramazan İstanbul Etkinlikleri”, Ramazan akşamlarını İstanbul halkı için unutulmaz hatıralara dönüştürecek.

Geleneksel hâle gelen ve Kadir Gecesi’ne kadar her akşam devam edecek olan Beyazıt Ramazan Sohbetleri, birbirinden değerli 26 yazarı ağırlayacak.

9 Temmuz 2012 Pazartesi

Vefâ odur ki vefâtı beklemesin…

“Vefa”, ‘sevgiyi sürdürmek; sevgide ve dostlukta sebat etmek, devamlılık göstermek’ olarak tanımlanıyor. Bu meziyet, günümüzde eskiye oranla daha az görülüyor olmalı ki, gündelik hayatımızda hepimiz, “Vefâ’nın İstanbul’da bir semtin adı olmaktan öte anlamları olduğu”na dair hatırlatmalarla sık sık karşılaşıyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., çalışmalarıyla ve eserleriyle ilim, kültür ve sanat dünyamıza hizmet etmiş şahsiyetlere karşı beslenen vefâ duygusunu, bu isimler hayattayken ifade etmek; bu isimlerin kamuoyunda daha iyi tanınmalarına katkıda bulunmak amacıyla 2005 yılından bu yana ‘Saygı / Vefa’ toplantıları düzenliyor.

En güzel İstanbul manzaraları nerelerden seyredilir?

Kültür A.Ş. “Kültür Yayınları Serisi”nden 2008 yılında yayınlanmış olan “İstanbul’un Manzara Terasları” kitabı, günlük güneşlik yaz günlerinde mütevazı gezintilerle İstanbul’u yeniden yaşamak isteyenler için en güzel İstanbul manzaralarının nerelerden seyredilebileceğine dair derli toplu bilgiler ve fotoğraflar sunuyor.

10 Mayıs 2012 Perşembe

Panoramik Müze ve Miniaturk’te engellilere engel yok

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. de, İstanbul’un en gözde müzelerinden, Dünyada 30 civarındaki panoramik müze içerisinde “tam panoramik” özelliği taşıyan tek müze unvanını taşıyan Panorama 1453 Tarih Müzesi ile Türkiye’nin ilk minyatür parkı olan Miniaturk’te, engelli vatandaşlarımızı ihmal etmedi.

24 Nisan 2012 Salı

Panoramik Müze, hafta sonu ziyaretçi rekoru kırdı


Hafta sonu İstanbul’un tercihi Panoramik Müze oldu

Dünya tarihinin seyrini ve siyasî dengeleri değiştiren İstanbul’un fethinin özel ve muhteşem bir teknikle tasvir edildiği, dünyada “tam panoramik” özelliği taşıyan ilk ve tek müze olan “Panorama 1453 Tarih Müzesi”, geçen hafta sonu ziyaretçi rekoru kırdı.

Hafta sonu ziyaretçi sayısı, 2012 Nisan ayının en yüksek rakamına ulaştı. Panoramik Müze’yi, 21 Nisan Cumartesi günü 6.902, 22 Nisan Pazar günü 5.550, 23 Nisan Pazartesi günü de 4. 344 kişi olmak üzere 3 günde toplam 16.796 kişi ziyaret etti.

Bu sosyal paylaşım sayfalarında hayat var…

Kültür sanat sezonu boyunca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Kültür A.Ş. tarafından gerçekleştirilen her ay yaklaşık 250 kültürel etkinliğe dair duyuru ve haberleri, www.kultursanat.org adresindeki web sitemizin yanı sıra, facebook ve twitter sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

Hilmi Yavuz: Orhan Veli, 7 yıl bizimle dalga geçmiştir

Gazeteci-Yazar, Şair Hilmi Yavuz, Orhan Veli’nin edebiyat tarihçileri tarafından öne çıkarılan Garip dönemi şiirlerinin, şiir okuyucularıyla ve edebiyat tarihçileriyle dalga geçtiği şiirler olduğunu ileri sürdü.

Hilmi Yavuz, Orhan Veli’nin gerçek dehası, altını çizerek söylüyorum, ‘Denizi özleyenler için’ türünden yazdığı şiirlerdedir. Yoksa bu şiirleri, yani, beni bağışlayınız bunu söylediğim için, aranızda belki Orhan Veli’nin özellikle Garip döneminde yazdığı şiirleri çok sevenler olabilir, birçokları benim de ezberimde elbette, ama ben o şiirleri Orhan Veli’nin bizimle deyiş yerindeyse dalga geçmek için, bir tür ‘Dalgacı Mahmut’ tavrıyla yazdığını düşünüyorum. Yani nasıl aşk şiirlerini ‘iş olsun diye’ yazdığını söylüyorsa, Garip dönemindeki şiirleri de sanıyorum biraz da bizimle alay etmek için ‘iş olsun diye’ yazmıştır diye düşünüyorum” diye konuştu.

16 Nisan 2012 Pazartesi

Tekbir ve Salat-ı Ümmiyye bütün camilerde okunuyor ama İmamlar, müezzinler, cami cemaati Itrî’yi tanımıyor

“Ol mahiler ki derya içredir, deryayı bilmezler…”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen “Bugün ezân-ı Muhammedî’yi minarelerden âdâbınca okuyamayanların çok olduğu bir ortamda herhalde Itrî’yi daha çok anlamaya, öğrenmeye ihtiyacımız var” dedi.

Doç. Dr. Fazlı Arslan da, Itrî’nin Tekbir’i ile Salat’ı Ümmiyye’sinin camilerde makamına riayet edilmeden ‘karmakarışık’ bir şekilde okunduğunu, imamların, müezzinlerin ve cami cemaatinin de bu eserlerin bestekârı Itrî’yi tanımadıklarını belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Itrî’nin tanıtılmasına yönelik eğitim çalışması başlatmasını istedi.

Arslan, “Cami kürsülerinde, hutbelerde, minberlerde imam hatiplerin, artık İslâm’ın 5 temel şartını, imanın 6 esasını öğretmek dışında başka sorumlulukları olduğunu da bilmeleri gerekiyor” dedi.

12 Nisan 2012 Perşembe

Muhteşem bir meçhulün peşine düştük…

Bütün İslâm dünyası, bayramlarda tekbir’i onun bestesiyle okuyor camilerde. Gönüller tasdik ediyor, şahadet ediyor… Itrî’nin tekbiri, tevekkülü de tefekkürü de sükûnet dolu bir teslimiyetle ve o kadar da derin bir heybetle gönüllere dolduran bir pınar gibi…

Nef’î’nin “Tûti-i mûcize gûyem, ne desem lâf değil / Çerh ile söyleşemem âyinesi sâf değil” diye başlayan şiirini yüzyıllar sonra yine onun muhteşem bestesiyle söylüyoruz. Neva Kâr, Klâsik Türk Musikisi’nin en yetkin eseri olarak kabul ediliyor.

Herkese sükûnet telkin eden muhteşem ve huzur dolu bir ses geliyor, yüzyıllar öncesinden…

9 Nisan 2012 Pazartesi

İstanbul’da lâle zamanı…

İstanbul’un lâlesiyle 7. Kez buluşması vesilesiyle düzenlenen “7. İstanbul Lâle Festivali Tanıtım Programı”, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla, 15 Nisan Pazar günü saat 11.00’de Emirgân Korusu Beyaz Köşk bahçesinde gerçekleştirilecek.

İstanbul’da lâle zamanı: 1-30 Nisan

30 Nisan’a kadar çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek olan “7. İstanbul Lâle Festivali” etkinlikleri, 7 Nisan Cumartesi günü İstanbul’un çeşitli alanlarında başladı.

Etkinlikler kapsamında, yerli müzik grupları konserler verecek, ebru sanatçıları ziyaretçilerin huzurunda lâle temalı ebrular yapacaklar, İSMEK tarafından Geleneksel Türk Sanatlarında Lâle Sergisi ve Lâle Temalı Ürünler Satış Noktası açılacak. Lâle Heykelleri Sergisi, Lâlelerin Dilinden sergisi ve İstanbul Lâle Festivali Kronolojik Fotoğraf Sergisi de, festival etkinlikleri arasında lâle severlerle buluşacak.

İstanbul’un 100 Görülecek Yaşanacak Yeri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., her biri İstanbul’un semtlerine birer inci gibi serpilmiş ‘100 görülecek ve yaşanacak yeri’, tek kitapta topladı.

Araştırmacı ve aynı zamanda fotoğraf sanatçısı olan Bahar Kaleli tarafından hazırlanan “İstanbul’un 100 Görülecek ve Yaşanacak Yeri”, okuyucuya tarihî mekânlarla ilgili önemli bilgiler vermesinin yanı sıra, farklı gezi güzergâhlarını takip ederek kendi gezi planınızı yapma imkânı sunuyor.

Özel olarak çekilmiş 200’den fazla fotoğrafla desteklenen kitap, “Görülecek Yerler” ve “Yaşanacak Yerler” olarak iki bölüm halinde hazırlanmış.

Aralarında Topkapı Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Bozdoğan Kemeri, Kariye Müzesi, Tekfur Sarayı, Kılıç Ali Paşa Camii, Nusretiye Camii ve Neve Şalom Sinagogu’nun da yer aldığı pek çok tarihî yapı, “Görülecek Yerler” başlığı altında toplanmış.

Görülecek yerlerin dışında tarihten gelen izlerle büyük olaylara tanıklık eden Soğuk Çeşme Sokağı, Üsküdar, Yedi Tepe, Haliç, Zeyrekhane ve Salacak “Yaşanacak Yerler” başlığı altında toplanmış.

İstanbul sevdalılarına detaylı bilgiler veren kitap, baharda İstanbul’u yeniden keşfetmek isteyenler için başucu rehberi olmaya aday.

İşte İstanbul’un 100 Görülecek ve Yaşanacak Yeri’nden birkaç örnek:

İstanbul’un 100 Hamamı yayında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., şehir tarihçiliğine katkıda bulunmak için hazırladığı İstanbul’un Yüzleri serisinin bir başka ilgi çekici kitabı olan “İstanbul’un 100 Hamamı”nı okuyucunun ilgisine sundu.

Araştırmacı Yazar Akif Kuruçay tarafından serinin 46. kitabı olarak hazırlanan eser, zamanın yıpratıcı etkisine, modern hayatın yıkıcı hızına, ilgisiz politikalara ve duyarsızlığa rağmen ayakta kalmayı başarabilmiş tarihi İstanbul hamamlarını tanıtmayı amaçlıyor. İstanbul hamamlarından 100 tanesine ait bir seçkiden oluşan kitap, tarihi hamamları bazen mimari özellikleri, bazen mimarları, bazen de kitabeleriyle ele alıyor.

İşte kitaptan ilginç detaylar:

15 Şubat 2012 Çarşamba

Ziyaretçilerini büyüleyen müzeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş.’ye bağlı olarak işletilen Panorama 1453 Tarih Müzesi, Yerebatan Sarnıcı ve Miniatürk, her yıl ziyaretçi rekorları kırarken, ziyaretçilerini de adeta büyülüyor.

İşte İBB Kültür A.Ş.’nin ziyaretçilerini büyüleyen müzeleri:

25 Ocak 2012 Çarşamba

100 Aile 100 Hikâye

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “İstanbul’un yüzleri projesi” kapsamında İstanbul’a katkı sağlayan 100 aileyi bir kitapta topladı. Kültür A.Ş.’nin hazırladığı “İstanbul’un 100 ailesi” isimli çalışma, İstanbul tarihinin ailelerle kesişimini ortaya koyuyor.

Kimi aile İstanbul’daki semtlere ismini vermiş, kimi de kentin kültürel simgelerinin temelini atmış. Ailelerin tarihi ile İstanbul’un tarihinin iç içe geçtiği kitapta günümüze kadar ulaşan ünlü isimlerin tarihsel kökenlerinin öyküsü de var. İşte İstanbul’u İstanbul yapan o 100 aileden bazıları...

24 Ocak 2012 Salı

Balaban ustası Azerî sanatçı
Alihan Samedov Başakşehir Kültür Merkezi’nde

Nefesli sazlardan balaban, klarnet, tütek, zurna, obua, saksafon ve Azerbaycan yöresel halk sazlar Nağara, Goşanağara, Def ve Garmon’u büyük bir ustalıkla kullanan Azerî sanatçı Alihan Samedov, 25 Ocak Ocak Çarşamba günü Başakşehir Kültür Merkezi’nde konser verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen konser, saat 20.00’de başlayacak.

İBB’den her ay her gün ücretsiz çocuk oyunları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından bağımsız bir şirkete yaptırılan ‘vatandaş memnuniyeti’ anketine göre İstanbul halkı en çok, birinci sırada metrobüs hizmetinden, ikinci sırada da kültürel etkinliklerden memnun.

İBB Kültür Müdürlüğü, İBB’ye ve ilçe belediyelerine bağlı kültür merkezlerinde haftanın her günü sadece yetişkinlere yönelik kültürel etkinlikler düzenlemekle kalmıyor, ücretsiz olarak sahnelenen çocuk oyunlarıyla çocuklara da kültür hizmeti veriyor.

Ocak ayında sahnelenen ve sahnelenecek olan çocuk oyunları şöyle:

Panorama 1453 Tarih Müzesi’ne“Yılın En İyi Müzesi” ödülü

Kabataşlılar Derneği tarafından her yıl yapılmakta olan “Yılın En İyileri” anketi ile Yönetim Kurulu Onur Ödülleri açıklandı.

“2011’in En İyileri” ödülünü; öğrenci, öğretmen ve dernek üyeleri ile yöneticilerin katıldığı anketle belirleyen Kabataşlılar “2011’in En İyi Müzesi” ödülünü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’ye bağlı “Panorama 1453 Tarih Müzesi”ne verdi.

18 Ocak Çarşamba günü Kabataşlı öğrenci öğretmen ve yöneticilerin katıldığı ödül töreni Hamdi Saver (Feriye) salonunda yapıldı.

Panorama 1453 Tarih Müzesi adına ödülü Müze Müdürü Salih Doğan aldı. Ödül töreninde kısa bir teşekkür konuşması yapan Doğan, Kültür A.Ş. adına duyduğu memnuniyeti dile getirdi.